1 jaar De Brug

Het keukenpersoneel is een hechte groep medewerkers die er nu al 1 jaar lang voor zorgt dat er
dagelijks heerlijk gesmikkeld kan worden in De Brug. Aan het woord zijn Joke Vanhove en Lizelot Waeyaert.
Zijn staan in voor het dagelijks management van respectievelijk de keuken en de zaal.
 
Welke stappen doorloopt een maaltijd vooraleer die op ons bord belandt?
“De leveranciers leveren ‘s morgens de producten rond 7 uur. Die worden daarna ontpakt in de
voorbereidingskeuken en opgesplitst met bestemming warme of koude keuken. Om 10.30 uur
moet alles klaar zijn. We verwelkomen de eerste eters immers al om 11 uur. Tussen 12 en 13 uur is het dan
alle hens aan dek voor ons. Ons record staat op 1697 lunchende leerlingen. Daarnaast vinden ook steeds
meer personeelsleden de weg naar De Brug. Na de middagrush is het tijd om te poetsen en overschotten
te sorteren. We proberen zo weinig mogelijk weg te gooien. Kip bijvoorbeeld verwerken we in kipsalade
voor de avondmaaltijd.”
 
Waarom mag een leerling of leerkracht de kans niet laten liggen om in De Brug te lunchen?
“We serveren supervers eten in een dynamische omgeving. In de toekomst gaan we af en toe eens
werken binnen een bepaald thema. De ‘street food’, het valentijnsmenu en het feestmaal naar
aanleiding van onze eerste verjaardag waren daar al een goed voorbeeld van.”
De Brug bestaat uit verschillende afdelingen. Elke leeftijd heeft z’n eigen stek en hoe ouder
je wordt, hoe meer keuzevrijheid je krijgt. Wat is jullie favoriete plekje?
“Dat is moeilijk kiezen. De dynamiek van de Hotspot en de Passe-Vite of de gezellige drukte
bij de kleintjes in ‘t Smulpaapje? Elke afdeling heeft z’n charme. We merken trouwens dat we
steeds meer leerkrachten mogen verwelkomen in de Loggia. De Brug slaat duidelijk aan.”