Italia 2021

Tijdens de paasvakantie van 2021 wordt er voor de leerlingen van het 5de en 6de jaar van de bovenbouwscholen van de scholengroep St.-Rembert naar tweejaarlijkse gewoonte een 12-daagse culturele reis naar Italië georganiseerd.

Deze reis is geen verplichte schoolactiviteit, maar een open aanbod voor alle geïnteresseerde leerlingen van de derde graad. De doelstellingen van deze reis zijn vooral cultuurhistorisch en sociaal-pedagogisch van aard, maar er is uiteraard ook ruimte voor wat ontspanning. We willen ten slotte ook aandacht hebben voor het aspect duurzaamheid (gebruik openbaar vervoer, kennismaking met lokale producten …).

De voorbereiding en begeleiding van de reis gebeurt door een werkgroep van leraren en directie. Per groep van 45 leerlingen voorzien we ten minste 4 begeleidende volwassenen.  De groepen worden ingedeeld volgens school- en klasgroepen. De kostprijs van deze reis is € 1 100, te betalen in drie schijven (oktober-december-februari). In deze som is inbegrepen: de verplaatsing per bus, half-pension (+ 4 middagmalen), de meeste toegangsprijzen en reservaties, reisbrochures...

Italië is een land met vele gezichten, wat duidelijk wordt in dit filmpje.

Om in de sfeer te komen, kan je hier eens kijken naar een beeldverslag uit 2015, van de getalenteerde hand van leerling Cyriel Verstraete.