Schoolsport

Wekelijks zijn er wel 2 deugddoende lesuren LO opgenomen in de basisvorming, maar daarnaast willen wij ook onze jongeren stimuleren en motiveren om nog meer beweging in te passen in hun levensstijl. Zo kunnen ze hun vrije tijd zinvol en actief besteden. Bewegingsarmoede kan immers niet verholpen worden door enkele passieve uurtjes tv kijken, computerspelletjes spelen of niksen. We weten vast en zeker dat een gezonde geest pas goed functioneert in een gezond lichaam.

De werkgroep schoolsport biedt de leerlingen de kans om deel te nemen aan schoolsportontmoetingen op één of meerdere woensdagnamiddag(en) of zelfs een enkele keer in het weekend. Er is een ruim aanbod door de Stichting Vlaamse Schoolsport, afgekort SVS, van individuele sporttakken en ploegsporten. Daarnaast krijgen de leerlingen ook de kans om mee te doen aan de recreatieve activiteiten van de kernwerking van de scholengemeenschap Houtland.

Met de leerlingen van de scholengroep Sint-Rembert nemen wij aan heel wat diverse sportevenementen deel. Naast de vele individuele medailles en ploegenklassementen op provinciaal niveau worden er ook op Vlaams (landelijk) niveau heel wat titels binnengehaald door SIRE. Er wordt zelfs internationaal gescoord! Zo werd er deelgenomen aan de Swim-cup in Mallorca en het ISF-wereldkampioenschap veldlopen te Riccione in Italië. Ook enkele indivduele sporters konden zich selecteren voor een internationale ontmoeting en dat zijn onvergetelijke ervaringen en stimulansen om er mee door te gaan.