Bouwproject Spes Nostra

Het project is het resultaat van een intensieve voorbereiding waarbij studiebureaus en architect de wensen en noden van het schoolbestuur hebben uitgewerkt. Het project omvatte zowel verbouwingswerken binnen het bestaande schoolgebouw als nieuwbouwuitbreidingen aan 3 zijden van de school. Onder meer het administratieve deel van de school gelegen aan de inkom werd uitgebreid. In de nieuwbouw maakten we ruimte voor een nieuw lerarenlokaal met kleine keuken en nieuw bureel voor de directeur.

Binnenin fristen we de bestaande inkom volledig op. Ook het sanitair werd vernieuwd met integratie van een toilet voor mindervaliden. De administratieve uitbouw aan de voorzijde van de school vormt een nieuwe inkom met automatische schuifdeur. Daarbij werd een nieuwe helling aangelegd zodat de school makkelijker toegankelijk is. In het bestaande hoofdgebouw vinden we de refter terug die voorzien is van ventilatie, nieuwe verlichting en een nieuwe keuken. Een nieuwe buitendeur vormt er de directe link met de buitenomgeving. Achteraan de school is er in de nieuwe aanbouw een ruimte gecreëerd voor een volwaardige studiezaal en een uitbreiding van het technologielokaal. De 3 verschillende uitbouwen aan de school voldoen aan de nieuwste technische eisen inzake daglichttoetreding, kunstlicht, verluchting, thermisch comfort, akoestiek, brandveiligheid en elektrische installatie. De verschillende uitbouwen zijn uitgevoerd in een strakke, universele vormentaal die perfect aansluit bij het bestaande schoolgebouw. De vernieuwde fietsenberging kreeg een moderne overkapping en ook de speelplaats telt nu een nieuwe, hedendaagse overdekte zone. 

Bij alle ingrepen staat de harmonie tussen oud en nieuw centraal.
 



de nieuwe studiezaal - ingebruikname: 19 februari 2018

feestelijke inhuldiging nieuwbouw tijdens 50ste verjaardag - 4 mei 2018

Meer foto's vind je op onze bouwpagina op Facebook.