Bouwproject VTI

 

Bouwen van nieuwe schoolgebouwen na sloop
De werkplaatsen voor de praktijkopleiding van zowel de afdeling mechanica als de afdeling garage stonden al jarenlang op de bouwagenda. Uiteindelijk vatten we de werkzaamheden in augustus 2016 aan. De staat van de gebouwen maakte een volledige afbraak noodzakelijk.

Na de sloop startte de oprichting van een semi-industriële, maar eigentijdse nieuwbouw. Het bouwprogramma voorzag naast gloednieuwe werkplaatsen voor de leerlingen, ook een lift en meerdere ruime leslokalen. Alle ruimtes zijn voorzien van de nodige hedendaagse technische uitrustingen om een aangenaam leer- en werkklimaat te garanderen.
Zo is het machinepark van de praktijkruimte voor de opleiding auto aangevuld met onder meer nieuwe hefbruggen en een schokdempertestbank.
Ook blok A kreeg een gedeeltelijke facelift met nieuw buitenschrijnwerk en enkele kleinere ruwbouwkundige ingrepen.
Na de oprichting van de gebouwen werd ook de speelplaats heraangelegd met groene accenten en faciliteiten voor sport en ontspanning.

BOUWPROJECT  VTI: vervangen ramen blok 0
De ‘historische’ groene gevels van het statige blok 0 waren een vertrouwd stadsbeeld in Torhout.

De toenemende noodzaak tot energiezorg en de afnemende kwaliteit van het stalen schrijnwerk maakte een vervanging van het stalen schrijnwerk met enkele beglazing noodzakelijk.
Het nieuwe concept voorziet in stijlvolle gordijngevels met een tijdloos karakter en een speelse touch ter hoogte van de opendraaiende raamvleugels. Dankzij de energiewinst door de super-isolerende en zonwerende dubbele beglazing is de terugverdientijd van deze ecologische investering zeer beperkt gehouden.

Foto's:

               

  

opening nieuwbouw VTI - 21 mei 2018

Meer foto's en filmpjes vind je op onze bouwpagina op Facebook.