Excursies tweede jaar Middenschool

In de loop van september-oktober trokken de leerlingen van het tweede jaar van de Middenschool erop uit om ook buiten de schoolmuren bij te leren.

Haven van Zeebrugge
Voor de economie van ons land en zeker voor West-Vlaanderen is de haven van Zeebrugge heel belangrijk. De leerlingen maakten er kennis met diverse functies van een haven. Daarna ging het richting Nederland. Onderweg leerden ze over de verschillende functies in het landschap. Ze maakten een korte tussenstop in Hoofdplaat, waar zeeen prachtig uitzicht hadden op de Westerschelde. Ze maakten er ook kort kennis met enkele typische biotopen.

Kaasboerderij Devos
Even verderop, in Biervliet, bezochten ze kaasboerderij Devos. Ze zagen er “live” hoe kaas gemaakt wordt. Wie dat wou, kon een bolletje meenemen naar huis.

Yerseke
Via de Westerscheldetunnel bereikten ze tegen de middag Yerseke. Na de lunch kregen ze van een gids uitleg over de mossel- en oesterkweek. Ze bezochten het bekende mosselbedrijf Prins en Dingemanse en wandelen langs de oesterputten.

Prunjepolder
Daarna reden ze richting Prunjepolder (vlakbij Zierikzee), waar ze even konden uitwaaien in een mooi natuurgebied. Ze maakten een ommetje langs de Oosterscheldekering en vernamen daar een en ander over de grote overstroming van 1953 en het daaruit volgende Deltaplan.

Veere
De laatste stop was Veere, waar een fotozoektocht op het programma stond.